Als het om service gaat.

Specialist in melktechnieken.

melkmachines Leenaerts Agrotechniek melkmachines, stalinrichting stal, koeltank stalinrichting vms systemen elektriciteitsvoorziening stal koeltanken melkmachine stalinrichting toerboetiek toerboetiek koeienstal, melkstal

Melkwinning

Melkmachine

Visgraat melkstal

De visgraatmelkstalsystemen van DeLaval voldoen aan de huidige eisen van de melkveehouder, gericht op een hoog rendement, vlot koeverkeer en comfortabel melken.
De integratie van nieuwe technologieën in de melkstal en daarbuiten zorgen voor een compleet melksysteem.

Efficiënt en overzichtelijk

Visgraatmelkstallen zijn nog altijd een van de meest gebruikte melkstallen. Zij leveren een heel goede balans tussen overzicht en efficiëntie.
Er zijn visgraatstallen van 30 en 50 graden maar ook meer en meer stallen met 60, 70 of 80 graden.
In de 30 graden stal wordt de koe langs de zijkant aangesloten terwijl in de 50 graden en hoger het melkstel tussen de achterpoten wordt aangesloten.

Een visgraatmelkstal vult vrij makkelijk omdat de koeien slechts een beperkte hoek moeten maken.
Het overzicht is vooral zeer goed bij de 30 graden stal terwijl de looplijnen in de 50 graden stal dan weer een stuk korter zijn.

Parallel Melkstalsystemen

De parallel melkstallen van DeLaval zijn melkstallen met een hoge capaciteit. Ze zijn speciaal ontworpen om optimaal comfort te bieden aan de melker en de koe.

De parallel melkstallen van DeLaval staan garant voor een snelle en nauwkeurige koe positionering. Bovendien zijn deze stallen erg veilig, omdat de melker tussen de achterpoten van de koe toegang heeft tot de uier.

Elke koestand heeft een positiehek om er zeker van te zijn dat de koeien ordelijk de melkstal binnen komen en er geen standen worden overgeslagen.

Onze ergonomisch ontworpen systemen positioneren de koe op 90 graden ten opzichte van de melkput en zorgen voor een minimale afstand tussen de melkpunten.
Het melken gebeurt tussen de achterpoten van de koe, zodat een veilige en gemakkelijke toegang tot de uier mogelijk is.
Bovendien is de positie van het melkstel goed zodat er vierkant uitgemolken kan worden.

Onze parallel melkstallen met frontuitgang bieden het volgende:

- Comfort voor de koe
- Snel vullen van de stal door open borstrail en ingestorte palen.
- Goede bereikbaarheid van het uier door indexering.
- Degelijkheid en duurzaamheid vele jaren lang.

Daarnaast heeft DeLaval ook Parallelstallen met zij-uitgang.

De Solidex melkstal is de meest bekende. Deze stallen bieden meer koeien op minder ruimte en minder reinigingstijd.

Door een aantal interessante opties worden deze melkstallen verder afgestemd op de individuele behoefte van elk bedrijf.

- Kabinetten voor de automatisering
- Onderkabinetten voor de melkmeters en spoeltafels
- ALPRO™ veestapelmanagementsysteem
- Lichtstraat of lichtspotjes per melkpunt
- Verstelbare vloeren in de melkput
- Selectiehekken
- Opdrijfhekken voor de wachtruimtes en tussen de boxen

Midiline

De MidiLine™-melkstal van DeLaval is het ultieme groepsgewijze melksysteem voor een hoge capaciteit en lage productiekosten waarmee u uw tijd en middelen efficiënt kunt benutten.

De melkstellen bevinden zich in het midden van de melkstal en worden aan beide zijden van de melkstal gebruikt.
Vergeleken met systemen met één melkpunt per koestand is dit een zeer efficiënte investering in melkpunten: DeLaval MidiLine™ melksystemen kunnen een capaciteit behalen die vergelijkbaar is met een dubbel uitgevoerd of laagliggend melksysteem.
En dit tegen aanzienlijk lagere investeringskosten.

DeLaval beschikt over twee MidiLine™ melksystemen:

DeLaval ML2100:

DeLaval ML2100:biedt de basisfunctionaliteit zonder automatisering, maar kan worden uitgebreid met verschillende automatiseringsmodules.
Dit vormt een uitkomst wanneer de initiële investering laag moet worden gehouden, terwijl u wel over de flexibiliteit beschikt om later uit te breiden.

DeLaval ML3100:

DeLaval ML3100: biedt geïntegreerde automatisering, meteen vanaf het begin.
De compacte, complete en ultramoderne swing-over-arm is standaard voorzien van een geïntegreerde afnamecilinder, snelstart en actieve positionering.
De DeLaval ML3100 is een uiterst efficiënte en gebruiksvriendelijke melkstal, gekoppeld aan vooruitstrevende melkmeetapparatuur.
De volledige systeemintegratie met DeLaval DelPro™ Farm Manager staat hierbij garant voor geavanceerd melk- en veestapelmanagement.

Snelle installatie dankzij de modulaire opbouw.

De DeLaval MidiLine™ melksystemen worden voorgemonteerd geleverd in compacte modules.
Dit zorgt ervoor dat ze snel in bestaande melkstallen of nieuwe gebouwen kunnen worden geïnstalleerd, waardoor de installatie minder tijd kost en goedkoper uitvalt.
De voorgemonteerde melk-/luchtafscheiders zijn speciaal vervaardigd voor DeLaval MidiLine™ melksystemen.
Zowel de DeLaval ML2100 als de ML3100 is ontwikkeld met het doel de beperkte ruimte optimaal te benutten. Zo is alle automatiseringsapparatuur boven de melker geplaatst, met uitzondering van een deel van het reinigingssysteem.

Lage jaarkosten

Aangezien de melkpunten van een DeLaval MidiLine™ systeem aan beide zijden van de melkstal worden gebruikt, vallen de onderhoudskosten vaak lager uit.
Deze kostenbesparing is mogelijk omdat minder tijd nodig is voor het onderhoud, er minder melkpunten zijn en de reiniging eenvoudiger is.
Gecombineerd met de lagere initiële investering zorgt een DeLaval MidiLine™ melksysteem voor lagere jaarkosten.

Bespaar op energiekosten

De DeLaval MidiLine™ systemen stellen u in staat om energiezuinige systemen toe te passen, zoals een reinigingssysteem met spoeltrombone en variabele toerenregelingen voor de vacuüm- en melkpompen.
Met de unieke serie pompen met variabele toerenregeling van DeLaval kunt u uw energiekosten tot zelfs 70% verlagen, voor een duurzame en kostenefficiënte bedrijfsvoering.

Draaimelkstal

Het melken met draaimelkstallen is een bewezen concept. Draaimelkstallen zijn arbeidsefficiënte melkstallen voor melkveebedrijven die een grote capaciteit willen voor nu of in de toekomst.
De draaistal haalt de grootste capaciteit per melker en per uur. De koeien zijn erg rustig en de melkroutine is elke dag voor elke koe hetzelfde.

De melkers in een draaimelkstal staan op één plek voor het uit te voeren werk.
De melkers verlaten die plek alleen als er problemen zijn met een koe of een machine.
De continue koestroom van de draaimelkstal maakt het mogelijk voor de melker om zonder storingen te werken, omdat de melker niet bezig is met het koeverkeer en zich dus totaal kan concentreren op het melken.
Draaimelkstallen bieden erg goede werkcondities voor de melker. Ze bieden een veilige en consistente werkomgeving.
De inlaat, de voormelkroutine, het aansluiten van het melkstel en het uitlaten van de koeien uit de draaimelkstal zijn altijd constant.

De voordelen van rotormelken

• Korte looplijnen voor de koeien naar de melkstal.
• De koeien worden naar de melker gebracht. De melker verliest geen tijd met het lopen van koe naar koe.
• Het platform werkt continu met dezelfde snelheid en zorgt voor een constant werktempo voor de melker.
• De snelheid van het platform is aan te passen naar de mogelijkheden van de groep.
• Elke koe krijgt evenveel tijd om uit te melken.
• De grootte van de groep is niet belangrijk. Extra koeien of minder koeien zijn geen probleem.
• Elke koe heeft haar eigen stand. Deze stand lijkt hetzelfde bij elke melkbeurt. De koe wordt niet beïnvloed door bewegingen en verstoringen veroorzaakt door een koe in een stand naast haar.
• Nieuwe koeien passen zich heel gemakkelijk aan. Ze volgen gewoon de koe voor hen.
• Draaimelkstallen passen erg goed in een melkveestal. Het managen van het koeverkeer is erg gemakkelijk met een enkele inloop- en uitloopgang.
De enkele uitloopgang maakt separatie naar een behandelruimte erg gemakkelijk.

DeLaval biedt twee types draaimelkstalsystemen namelijk de PR (Parallel Rotary = Parallel draaimelkstal) en de HBR (Herringbone Rotary = visgraat draaimelkstal).

Bij het PR systeem kijken de koeien naar binnen en de melkers staan aan de buitenkant van het platform. Bij het HBR systeem kijken de koeien naar buiten en staan de melkers aan de binnenkant van het platform.

In 2010 is de DeLaval AMR onthuld, dit is 's werelds eerste automatische draaimelkstal voor grotere veestapels.

Automatisch Melksysteem

De DeLaval melkrobot VMS (VrijwilligMelkSysteem) biedt u een andere manier van leven!

Duizenden families hebben ondertussen de fysieke melktaken overgedragen aan een melkrobot van DeLaval en genieten nu van een meer flexibele levensstijl.

Met het thema 'Natuurlijk meer melken' kijken wij verder dan alleen het melken van koeien. Het gaat om een totaalconcept rondom het automatisch melksysteem waarmee u de koeien en uw bedrijf op een efficiënte wijze managet met zo laag mogelijke operationele kosten.
De basis is de compleet uitgeruste VMS met diverse sensoren, die optioneel is uit te breiden met aanvullende sensoren.

U als veehouder kiest het niveau van automatisering dat bij u en uw bedrijfsdoelstellingen past!

De inpassing van VMS op uw bedrijf doen we gezamenlijk voor een optimaal resultaat met aandacht voor thema's als weidegang, energiebesparing, etc.

Een belangrijk onderdeel van automatisch melken zijn de sensoren die u als veehouder helpen om preventief te werken met optimale resultaten. De basis is de compleet uitgeruste VMS met o.a. melkmeters per kwartier voor exacte registratie per kwartier, Mdi en de geavanceerde koemonitor. De modellen Supra en Supra + bieden een hoger niveau van sensoren die u in staat stellen om nog gerichter actie te ondernemen.

Informeer bij ons en bereken samen waarom VMS van DeLaval ook voor u de beste keus is.